GLASS ANIMALS

TOUR OF EARTH

wo 16.10.2024

Na de hele wereld in vervoering te hebben gebracht met hun mega hit 'Heat Waves' in 2020, kondigen Glass Animals hun comeback aan met een concert in Vorst Nationaal.

Support act: The Big Moon

Na de hele wereld in vervoering te hebben gebracht met hun mega hit 'Heat Waves' in 2020, kondigen Glass Animals hun comeback aan in 2024! Het kwartet uit Oxford jaagt de gemoederen al de hoogte in met een nieuwe single, 'Creatures In Heaven'. Nu heeft de band de data van hun gloednieuwe internationale tour onthuld en België staat op het programma! Glass Animals wacht op je met hun nieuwe album en al hun hits op 16 oktober in Vorst Nationaal.

In drie albums tijd heeft dit indiemuziekfenomeen, onder de meesterlijke leiding van Dave Bayley, zich gevestigd als een van de toonaangevende bands van de internationale scene. In 2014 maakten ze een zachte landing met 'Zaba', een betoverend debuutalbum met een onmiskenbare groove en een hypnotiserende mix van rauwe percussie en zweterige electro. Gelegen tussen Alt-J, Wild Beasts en Massive Attack, raakt Glass Animals de juiste snaar, maar was niet voorbereid op wat hen te wachten stond.

Twee jaar later verraste de Engelse band iedereen met ‘How to Be a Human Being’. Het album werd geprezen door critici, genomineerd voor de Mercury Prize en gaf de band unanieme geloofwaardigheid. Glass Animals verdiende zo hun plaats op het internationale podium.

Hun geniale zet kwam in 2020 met hun derde album, ‘Dreamland’, waarop Dave een ongekende autobiografische dimensie aanbracht, ondersteund door krachtige synthesizer crescendo's en vooral een emblematisch nummer, 'Heat Waves', dat de wereld zou veroveren. Het resultaat: meer dan twaalf miljoen verkochte platen, nominaties bij de Brit Awards en Grammy Awards en 5 weken op rij de nummer 1-positie in de Billboard 100. Een primeur voor een Britse single sinds 'Wannabe' van de Spice Girls in 1995, en een paspoort naar roem. Dave, Drew, Edmund en Joe zijn nu terug met 'I Love You So F***ing Much', een vierde album met een seventies tintje, waarvan de eerste single, 'Creatures In Heaven', een veelbelovend voorproefje geeft. Glass Animals staat op 16 oktober in Vorst Nationaal. Een epische live trip die je moet meegemaakt hebben!

wo 16.10.2024Timing volgt

Tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorLive Nation

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief