Rijzende ster Berre speelt op Night of the Proms 2023.

TikTok-idool Berre op Night of the Proms 2023

12.09.2023

Night of the Proms pakt uit met een verrassing van formaat. Zoals elk jaar geeft het nieuwe jonge artiesten een podium. Zo wordt aan de line-up van dit jaar de Belgische singer-songwriter Berre toegevoegd. Hij deelt de affiche met Clouseau, Anastacia, James Morrison en de Amerikaanse superband Toto.

Rijzende ster Berre

Berre Vandenbussche is geboren om met zijn muziek in de spotlights te staan. In 2014 neemt hij deel aan de eerste editie van de 'The Voice Kids'. Hij waagt later ook nog zijn kans in de talentenwedstrijd 'Regi's Academy'. Maar zijn doorbraak komt er dankzij TikTok. Sinds november 2020 - in volle pandemie - dropt Berre op het platform covers die hij opneemt in zijn garage. Zijn versie van 'Lost Without You' van Freya Ridings - opgenomen in de parkeergarage van een supermarkt - is intussen bijna tien miljoen keer bekeken.

In 2022 tekent hij bij een groot platenlabel en brengt hij zijn eerste single 'Say My Name' uit. Het nummer haalt de derde plaats in de Ultraptop 50 en levert hem zijn eerste gouden plaat op. Daarna volgen nog de singles ‘Better Off Alone’, ‘Thrill Of It All’ en nieuwste single ‘Kissing Strangers’.

"Het belangrijkste is dat mensen zich kunnen herkennen in wat ik maak. Dat ze mijn nummers beluisteren wanneer ze gestrest of verdrietig zijn. Daarom gebruik ik zelf muziek, om gevoelens in kwijt te kunnen. Mensen oprecht te raken. Night of the Proms vind ik in die zin wel een zeer mooie uitdaging die ik met beide handen aanneem. Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik met een groot orkest en koor optreed. Ik kijk er echt naar uit", vertelt Berre.

Night of the Proms, het feest van klassiek en pop, vindt plaats op 24, 25 én 26 november 2023 in het Sportpaleis.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief