Aan de ijzersterke cast van 'A Christmas Carol' werd acteur en zanger Hans Van Cauwenberghe toegevoegd.

Hans Van Cauwenberghe na 22 jaar terug op de musicalplanken

14.09.2023

Dit najaar kan je in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt genieten van een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op het legendarische kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens.

Aan de ijzersterke cast van deze kerstklassieker, aangevoerd door de onnavolgbare Lucas Van den Eynde als de verbitterde Ebenezer Scrooge, wordt acteur en zanger Hans Van Cauwenberghe toegevoegd. Hij kruipt in de huid van vriendelijke familieman Bob Cratchit, de toegewijde werknemer van Scrooge.

De bekendmaking van Hans Van Cauwenberghe is een verrassing van formaat! Voor Hans, bij het grote publiek vooral bekend door zijn rollen in tv-series als 'Familie', 'Spoed', De Elfenheuvel', 'Flikken' en 'Stille Waters', betekent deze rol in 'A Christmas Carol', een terugkeer op de musicalplanken na 22 jaar.

In 2001 vertolkte hij bij het NTGent de rol van Riff Raff in 'The Rocky Horror Show'. Leuk detail. Regisseur van dienst destijds was Stany Crets, (niet) toevallig ook regisseur en schrijver van deze Vlaamse versie van 'A Christmas Carol'.

Ook aan het ensemble wordt nog een extra laagje glanzende lak toegevoegd. Dat mag je zelfs bijna letterlijk nemen, want aanstormend talent Jozefien Grossen, die vanaf maart 2024 als Tracy Turnblad mag schitteren in 'Hairspray', komt die troepen nog versterken.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief