De eerste 'Open Technologie en Innovatiedag' van Flanders Technology & Innovation (FTI) was een schot in de roos.

Flanders Technology & Innovation neemt vliegende start

17.03.2024

De eerste 'Open Technologie en Innovatiedag' van Flanders Technology & Innovation (FTI) met meer dan 50.000 bezoekers meteen een succes. Van Jan De Nul tot imec en de Haven van Antwerpen-Brugge: het kruim van de Vlaamse techwereld ontving vandaag met open armen nieuwsgierige buren, burgers en technologieliefhebbers.

Ruim veertig bedrijven en zeven onderwijsinstellingen gespreid over vijf provincies en het Brussels hoofdstedelijk gewest zwaaiden hun deuren open voor het grote publiek. En dat deze unieke gelegenheid met beide handen gegrepen werd blijkt uit de bezoekersaantallen: meer dan 50.000 kijklustigen namen een kijkje achter de schermen van deze inspirerende bedrijven!

'Open Technologie & Innovatiedag' kadert binnen het Flanders, Technology & Innovation festival (FTI), dat tien dagen lang tech in de kijker zet in Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Antwerpen. Het slotweekend op zaterdag 23 en zondag 24 maart vindt plaats in het Sportpaleis en de Lotto Arena.

Leef je tijdens het slotfestival uit in het meest indrukwekkende STEM-paviljoen ooit, in samenwerking met Technopolis, Nerdland en de Vlaamse Hogescholen en Universiteiten. Ontmoet de winnaars van de Solar Car Challenge autorace en de First Lego League - die jongeren begeleidt bij het leren en verkennen van STEM op jonge leeftijd. Laat je kind(eren) kennismaken met de Vlaamse bedrijven die de ruimtevaart en de landbouw van morgen mee vorm geven. Of wees simpelweg geïnspireerd door een blik op de gezondheidszorg, de haven en het onderwijs van de toekomst.

Meer informatie over het slotfestival vind je op de website van Flanders Technology & Innovation.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief