The Smile

The Smile is een supergroep die bestaat uit Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead en Tom Skinner van Sons of Kemet. Wat een combinatie!! Ze stellen hun tweede album voor in Vorst Nationaal.

Support Act: James Holden

Een van de meest fascinerende bands van de laatste jaren kondigt de komst van hun tweede langspeler aan die in januari verschijnt, met daarbij ook een langverwachte nieuwe tournee die plaatsvindt in maart 2024. Met negen concerten in negen steden in het Verenigd Koninkrijk en Europa… maar vooral een bezoek aan Brussel! The Smile, met iconen Thom Yorke, Jonny Greenwood en Tom Skinner in de rangen, komt het muzikaal voorjaar in België kleur geven met een nu al impressionant optreden, en wel op vrijdag 15 maart 2024 op het podium van Vorst Nationaal.

The Smile is de supergroep die in 2020 werd gevormd door twee leden van Radiohead en Tom Skinner, drummer van het Engelse jazzkwartet Sons of Kemet. Dit alles onder het goedkeurend oog van producer Nigel Godrich, vaste partner in crime van Radiohead. Een eclectisch succesrecept voor een magische bezetting met muzikanten met een rijke geschiedenis binnen talloze muzikale projecten die graag buiten de muzikale lijntjes kleuren. Naast de eigen projecten Atom For Peace en albums onder eigen naam slaagt Thom Yorke ook binnen The Smile erin de meest kritische oren te verbazen, te verleiden, te betoveren en te verontrusten. Het grote publiek ontdekte de band tijdens een exclusief optreden in mei 2021, tijdens de online editie van het Glastonbury festival. Een jaar later verscheen 'A Light for Attracting Attention'. Een meeslepend debuutalbum gedrenkt in funky grooves, elegante dub en niet te classificeren ballads waarbij Yorke zijn rol als markante zanger andermaal met verve vervult. Sindsdien speelde The Smile op een aantal grote podia waaronder Primavera Sound, het Montreux Jazz Festival en natuurlijk op het grote podium van TW Classic. Met de aankondiging van hun terugkeer naar het podium en met een tweede album in de achterzak zijn ze opnieuw klaar om de aandacht volledig naar zich toe te trekken! Titelsong “Wall Of Eyes”, geïllustreerd door een videoclip geregisseerd door Paul Thomas Anderson, werd opgenomen tussen Oxford en de Abbey Road Studio’s, geproducet en gemixt door voormalig medewerker Sam Petts-Davies met strijkersarrangementen door het London Contemporary Orchestra. Ontdek het muzikale fenomeen met hun nieuwe nummers live!

Timing volgt

Tickets

Er zijn geen actuele tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief