The Great Gatsby

Vanaf ma 11.11.2024

‘The Great Gatsby’, het ballet gebaseerd op de klassieke roman van Francis Scott Fitzgerald is een streling voor het oog én het oor. Beleef de sfeer van Amerika in de jaren 20 als nooit tevoren.

De combinatie van de klassieke roman van Francis Scott Fitzgerald en de choreografie van Dwight Rodin is een echte vondst voor fans van hoge balletkunst. Het sterkste internationale team werkte aan de creatie van het ballet, dus elk detail hier is puur genot.

De geschiedenis van de show begon in 2014 op het podium van het Ukraine Palace in Kiev. Sindsdien is 'The Great Gatsby' opgevoerd in Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Genève, Parijs, Madrid, Tel Aviv en andere steden, en werd het het meest succesvolle ballet in de geschiedenis van Oekraïne. De productie werd al gewaardeerd door meer dan 100.000 toeschouwers over de hele wereld. Dit alles is het resultaat van het kolossale werk van het team, dat de grootste talenten uit verschillende delen van de wereld samenbracht.

Er zijn veel bekende herkenbare namen onder de makers van 'The Great Gatsby'. Dwight Rhoden is een van de meest gewilde choreografen van onze tijd volgens de New York Times, de grondlegger van het beroemde Complexions Contemporary Ballet. Denis Matvienko, artistiek leider en solist van de productie, is de enige viervoudige winnaar van de Grand Prix van internationale competities ter wereld, gastsolist van het La Scala Theater in Milaan, de Opera Garnier in Parijs, de New National Tokyo Theater in Tokio en het American Ballet Theatre. Producer Konstantin Meladze zorgde voor een uitstekende muzikale begeleiding. In 'The Great Gatsby' treden solisten op van de beste operahuizen ter wereld. De dansers gaan het podium op in de kostuums van het beroemde Oekraïense merk FROLOV, dat onder meer de jurk van Beyonce creëerde voor haar soloconcert. Gemaakt van doorschijnende stoffen, verfraaid met stenen en met de hand geborduurd, benadrukken de afbeeldingen perfect de kenmerken van de 'The Great Gatsby' personages en hun transformatie.

De show vangt de sfeer van Amerika in de jaren 1920 zoals beschreven in de roman van Fitzgerald: de periode van art deco en verfijnde feesten met sprankelende rivieren. Dus als je altijd al een kijkje in de roaring 20s hebt willen nemen, dan is 'The Great Gatsby' hier perfect voor.

Vanaf ma 11.11.2024Timing volgt

Tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorRock For You Concert Agency

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief