Sleeping Beauty

zo 29.12.2024

Het ballet ‘Sleeping Beauty’ ging in 1890 (!) in première in Sint-Petersburg. Sindsdien is het muzikaal en choreografisch hoogstandje een van de grootste balletklassiekers aller tijden.

Prima Donna Events presenteert deze kerstvakantie 'Sleeping Beauty', een van de sterrenstukken van het klassieke ballet. Ervaar een productie van formaat met meer dan 100 artiesten, briljante solisten, een indrukwekkend ensemble en een live symfonisch orkest!

'Sleeping Beauty' is wereldwijd bekend om zijn technische uitdagingen, zowel op het gebied van choreografie als muziek. Het ballet bevat enkele van de meest iconische muziekstukken gecomponeerd door Tsjaikovski, waaronder het wereldberoemde 'Waltz by Pjotr Iljitsj Tsjaikovski'.

De muziek vertoont ritmische complexiteit die de choreografie van het ballet weerspiegelt. De snelle, sprankelende ritmes en indrukwekkende choreografieën zijn uitdagend en vereisen hoogstaande technische vaardigheden van zowel de dansers als de muzikanten.

De rol van Aurora, gedanst door de prima ballerina, is een veeleisende rol die een ballerina tot het uiterste van haar capaciteiten brengt. Deze rol vraagt om een combinatie van technische excellentie, een sterk uithoudingsvermogen, acteertalent en artistieke interpretatie.

Of je nu een doorgewinterde balletliefhebber bent of voor het eerst kennismaakt met de betovering van ballet, 'Sleeping Beauty' biedt een onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden. Het is een tijdloos meesterwerk dat de harten van het publiek blijft veroveren.

  • Duur: 2 uur en 45 minuten

  • Libretto: geschreven door Ivan Vsevolosjki & Marius Petipa

  • Gebaseerd op het sprookje van Charles Perrault

  • Choreografie: Marius Petipa

  • Componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

zo 29.12.2024Timing volgt

Tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorPrima Donna Events

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief