Jacques Brel

Hommage door Olivier Laurent

za 19.10.2024

Jacques Brel wordt nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste Belgische artiesten ooit. Olivier Laurent, ooit door Le Figaro ‘de reïncarnatie van Brel’ genoemd, brengt een prachtig eerbetoon.

In 2024 zal het 95 jaar geleden zijn dat Jacques Brel, misschien wel de belangrijkste artiest die België ooit gekend heeft, geboren werd. Bovendien zal het ook 65 jaar geleden zijn dat Brels meest iconische nummer 'Ne Me Quitte Pas' verscheen. Ook magnifieke songs als 'Marieke', 'Mijn Vlakke Land' en 'Voir Un Ami Pleurer' zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend.

Op 19 oktober brengt Olivier Laurent in Capitole Gent een hommage aan de man die in Wallonië verkozen werd tot Grootste Belg en ook in Vlaanderen de top 10 haalde. 
Hij brengt als zanger samen met twee muzikanten (piano, accordeon) het weergaloze verhaal van de muziek en de mens, en bovenal de ziel van Jacques Brel weer tot leven. Want een vocalisator doet meer dan een stem imiteren; hij geeft ook de ziel van de zanger een stem.

Olivier Laurent staat al maandenlang in een uitverkochte theaterzaal in Parijs en wordt gezien als de beste man op deze planeet om de nummers van Brel te vertolken.

za 19.10.2024Timing volgt

Tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorSHOW-TIME.be

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief