Georgian National Ballet - Sukhishvili

Vanaf za 02.11.2024

Dit is geen dans, maar een vlucht. Storm op het podium. En is je nieuwsgierigheid gewekt? Goed zo! Kom zeker langs om het Georgian National Ballet Sukhishvili live aan het werk te zien.

Sukhishvili wordt wel eens ‘Het achtste wereldwonder’ genoemd, ‘De Beste show op Broadway’, ‘Orkaan op het podium’, ‘Georgische magie’, ‘Uniek fenomeen’, ‘Gevaarlijke dansen van Georgische mannen’, ‘Perfect kunstwerk’ en ga zo maar door.

"De Georgische artiesten zijn perfect. Dit is geen dans, maar een vlucht. Storm op het podium." - New York Post (USA)

  • 35 opeenvolgende uitverkochte voorstellingen in Parijs

  • 15 opeenvolgende uitverkochte voorstellingen in Madison Square Garden

  • 100 dansers en 2.500 kostuums in één show

Meteen na hun oprichting in 1945 begon het Sukhishvili dansgezelschap internationaal te toeren. Daarbij verbluften ze mensen van over heel de wereld. Intussen hebben al meer dan 90 miljoen mensen hen live aan het werk gezien. Het gezelschap treedt ongeveer 300 keer per jaar op. Miljoenen toeschouwers bezoeken hun uitverkochte voorstellingen in meer dan honderd landen. De naam Sukhishvili is inmiddels internationaal gerenommeerd, en hun optredens laten niemand onberoerd.

De kostuumcollectie van het Georgische Nationale Ballet Sukhishvili bestaat uit tal van traditionele kostuums voor meer dan 150 dansen. Alle kostuums zijn gemaakt van exclusieve natuurlijke stoffen en zijn versierd met borduurwerk, schilderijen, pailletten en steentjes. In het begin werden de kostuums gemaakt door de beroemde schilder Soliko Versaldze (1908-1989), tegenwoordig is artistiek directeur Nino Sukhishvili de kostuumontwerper.

Ook het balletorkest is het vermelden waard. Zij verzamelen exclusieve muziekinstrumenten, en bespelen die met een speciale techniek die niet op school wordt aangeleerd, maar die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Vanaf za 02.11.2024Timing volgt

Tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorRock For You Concert Agency

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief