De Notenkraker 2024

Vanaf zo 29.12.2024

Ontdek echte kerstmagie door het mystieke ballet De Notenkraker!

Franceconcert presenteert met trots zijn nieuwste originele productie van Tsjaikovski's meesterwerk. Beleef dit meesterwerk van de danskunst tijdens onze tournee in 2024 en 2025!

In dit kerstverhaal krijgt de jonge Clara een notenkraker in de vorm van een mannetje cadeau. Op een mysterieuze magische nacht gaat het speelgoed onder leiding van de notenkraker een hevige strijd aan met de verschrikkelijke muizen van het huis. Geschrokken door de gebeurtenissen besluit Clara haar angsten onder ogen te zien en stort ze zich in het gevecht, waarbij ze haar geliefde Notenkraker redt. Ontroerd door haar moed en vervuld van dankbaarheid, verandert hij in een prachtige prins en brengt hij Clara naar een prachtig land.

De Notenkraker is al meer dan een eeuw oud en werd voor het eerst opgevoerd in 1892 in Sint-Petersburg in het Mariinsky Theater. Vandaag de dag blijft het zonder twijfel een van de populairste balletten ter wereld. Tsjaikovski's beroemde orkestmuziek vermengd met de virtuositeit van de dansers, beide versterkt door adembenemende decors en kostuums, nemen het publiek van alle leeftijden mee op een magische reis.

Vanaf zo 29.12.2024Timing volgt

Tickets

Aan de kassa betaal je 2 euro extra servicekosten.
OrganisatorFRANCECONCERT

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief